Over Toine Rongen
Toine Rongen
Toine in actie
DBRD... aan tafel
Interviewen is de grootste passie van Toine Rongen. Zijn indringende en vaak spraakmakende gesprekken met filmsterren, topsporters, politici, kunstenaars en ondernemers verschenen de laatste drie decennia in honderden media. In eigen land publiceer(de)t hij zijn interviews onder meer in Voetbal International, Nieuwe Revu, Helden, De Pers, Vrij Nederland, Elsevier, NRC Next, BN/DeStem, Miljonair, talloze businessbladen en het medium van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, NC Magazine.
Toine interviewt
Als auteur maakte hij furore met ‘Finishen als een Jonge God’. Voor lopers van de New York City Marathon geldt dit boek nog altijd als een ‘Bijbeltje’. De interviews met talloze hardlopende BN’ers en Rongen’s eigen unieke voorbereiding van deze marathon transformeerden velen tot een door plezier gedreven marathonloper.
Ook is Toine de auteur van ‘Help! Mijn Baas Is Gestoord…’, een survivalgids voor moderne medewerkers die te kampen hebben met een gestoorde baas, chef of directeur. Hij gaat hierin op zoek naar de exacte persoonlijkheidsstoornis van zijn eigen baas. In deze boeiende zoektocht zijn talloze interviewcitaten verweven van prominente bazen, (voetbal)trainers, psychiaters en ervaringsdeskundigen. De Telegraaf noemde het werk ‘verbijsterend’ en ‘hilarisch’.
Deze boeken zijn te bestellen bij
[email protected]